+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

Кіноклуб “Сходження” запрошує на відкриття XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня й завітає до 22-х областей України: Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Полтавської, Херсонської, Чернігівської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської, Донецької, Житомирської, Харківської, Вінницької, Одеської, Сумської, Закарпатської, Рівненської, Хмельницької, а також до АР Крим. Першим містом, де відбудуться покази, стане саме Запоріжжя.
Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції.

Організатори
Українська Гельсінська спілка з прав людини
Громадська організація «Південь»
Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я»
ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»

Партнери
Державне агентство України з питань кіно
Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини
АРТ-Простір
Кіноклуб “Сходження”
Запорізька книжкова толока
Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні