Skip to main content

Фільм, номінований на «Оскар», відкриє Мандрівний фестиваль Docudays UA в Запоріжжі

_podolyan_zaproshuyit_na_13_iy__festival_dokumentalnogo_kino_pro_prava_lyidini_docudays_ua_1_2016_10_31_02_41_4119 листопада о 17:20 в кінотеатрі ім. Довженка (пр. Соборний, 145) стартує XІII Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Запоріжжі. Фільмом відкриття обрано стрічку «Українські шерифи» вітчизняного режисера Романа Бондарчука – саме вона була номінована від України на «Оскар» у категорії «Фільм іноземною мовою». Один з головних героїв стрічки – Віктор Кривобородько — особисто приїде в гості до запоріжців, зустрінеться з журналістами та поспілкується з відвідувачами кінопоказу.

До маршруту Мандрівного фестивалю – 2016 включені Запорізька область і місто Запоріжжя. Побачити кращі документальні фільми про права людини та долучитись до їх обговорення зможуть також мешканці районів та міст обласного значення в Запорізькій області (Вільнянський, Токмацький, Оріхівський, Василівський, Мелітопольский, Бердянський). У межах запорізької програми фестивалю відбудуться покази й тематичні дискусії на базі Центру мистецтв «Арт-Простір», Запорізького національного технічного університету, Запорізького національного університету, Класичного приватного університету, Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва, Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки та на інших локаціях.

Додаткова інформація
XIІI Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA традиційно стартує восени і проходить по всій Україні. Цього року найкращі документальні фільми на тему прав людини зможуть побачити мешканці понад 250 міст і містечок нашої держави. Фестиваль є неполітичним і некомерційним. Центральна тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії», адже сьогодні країни й народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовилися сильні демократичні країни. Розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. Перед українцями, своєю чергою, постало фундаментальне питання: чи не час владі й суспільству позбавитися ілюзії, що країну можна реформувати без змін базових відносин в економічній, соціальній та культурній сферах.
Партнерами фестивалю в регіонах України є 51 молодіжна, громадська та правозахисна організація та 205 кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA, серед них – Кіноклуб «Сходження» в м. Запоріжжі та «Центр мистецтв «Арт-Простір» у Запорізькій області.

Графік показів фестивалю Docudays UA у Запоріжжі

19 листопада 2016 р.
17.20 Урочисте відкритті заходів фестивалю у Запоріжжі. Перегляд фільму «Українські шерифи» та візит головного героя Віктора Кривобородька. Прес-конференція для ЗМІ. Кінотеатр ім. Довженка, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 145

20 листопада 2016 р.
17.00 Показ, обговорення та дискусія у кіноклубі «Сходження»
м. Запоріжжя, пр. Соборний, 142

21 листопада 2016 р.
14.00 Показ, обговорення та дискусія у Центрі імені Макса Гранта, у Клубі рівних можливостей. М. Запоріжжя, вул. Перемоги, 4

22 листопада 2016 р.
12.00 Показ, обговорення та дискусія у Класичному приватному університеті.
м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 70Б.

23 листопада 2016 р.
16.00 Показ, обговорення та дискусія у Запорізькому національному університеті.
м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66.

24 листопада 2016 р.
13.30 Показ, обговорення та дискусія у Запорізькому національному технічному університеті. м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 64.

26 листопада 2016 р.
16.00 Показ, обговорення та дискусія у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці. м. Запоріжжя, пр. Соборний, 142.

27 листопада 2016 р.
17.00 Участь в урочистому закритті заходів фестивалю у Запоріжжі. Прес-конференція для ЗМІ. м. Запоріжжя, пр. Соборний, 142

Організатори
Українська Гельсінська спілка з прав людини; ГО «Південь»; Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я; ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».
Партнери
Державне агентство України з питань кіно; Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні

Більше про фестиваль – тут: http://traveling.docudays.org.ua/