+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

Володимир Єрмоленко презентує запорізьким читачам книгу «Ловець океану: Історія Одіссея», що вийшла цьогоріч у «Видавництві Старого Лева». Зустріч з відомим філософом, журналістом та письменником відбудеться в п’ятницю, 14 червня, у обласному краєзнавчому музеї. Початок – о 18.00, модератор – Олесь Барліг. Вхід вільний.

Володимир Єрмоленко вже не вперше відвідує Запоріжжя. Під час фестивалю «Запорізька книжкова толока – 2015» автор презентував щойно видану збірку філософсько-літературних есеїв «Далекі близькі».

«Ловець океану» – дебютний роман письменника. Це книга, що наближає епос до нас, осучаснює його. Неважливо, хто ми – напівбоги чи прості смертні – Володимир Єрмоленко доводить: думаємо і відчуваємо ми однаково.

«Ловець океану» – це роман про блукання, що стає дорогою, – розповідає Володимир Єрмоленко. –  Про біль, який ти перетворюєш на радість. Про втрату, яку ти випускаєш в небо. Про фатум, який ти приймаєш, як частину самого себе. Це роман про Одіссея – а також Пенелопу, Навсикаю, Каліпсо, Цирцею, Аріадну, Діоніса і Трою. Всі вони живуть в своєму світі, світі епосу та міфології, де люди можуть спілкуватися з богами та спускатися в царство мертвих. Але всі вони мислять як ми, відчувають, як ми, страждають, як ми – тобто як сучасні люди. Навіть якщо вони боги і безсмертні, навіть якщо вони вітри чи монстри. Я хотів зробити епос сучаснішим, але я також хотів зробити сучасну людину зануреною в епос, в глибину часу та всесвіту».  

Головний герой книги – Одіссей – воїн і мандрівник. Він повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату.

Володимир Єрмоленко – філософ, журналіст та письменник. Автор книг «Далекі близькі» (Видавництво Старого Лева, 2015) та «Оповідач і філософ» (Критика, 2011). Доктор політичних студій (Париж), кандидат філософських наук (Київ), викладач Києво-Могилянської академії. Працює в «Інтерньюз-Україна» та на Громадському телебаченні. «Ловець океану» є першим романом автора.

Більше інформації – на сторінці події в фейсбуці.