+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

ЗАПОРІЗЬКА КНИЖКОВА ТОЛОКА та Центр мистецтв “АРТ-ПРОСТІР” запрошують на презентацію збірки квір-драми Олеся Барліга «Звірі подивляться замість тебе». До неї увійшло десять драм, що торкаються актуальної проблематики (вибір і відсутність вибору особистості під тиском суспільних сценаріїв; громадянська позиція в умовах глобалізації; ксенофобія; вплив медіа на інститут родини тощо). А також це містичні, іронічні та любовні історії, що вступають у діалог із «Чорним Квадратом» Казимира Малевича, «Весіллям в Малинівці» Леоніда Юхвіда, віршем «Кохана» Миколи Вінграновського і казкою «Червона шапочка».
Сюжетної динаміки додає строката палітра персонажів: депутати, єдинороги, журналісти, порно-актори, відьми, янголи, громадські активісти, русалки і всі ті, хто вже давно заполонив простір соціальних мереж та телевізійних екранів, а можливо і нашого повсякденного життя.

Олесь Барліг – поет, прозаїк, драматург. Автор поетичної збірки «Насолода уявної смерті». Співупорядник і один з авторів квір-антології «120 сторінок Содому» та збірки сучасної придніпровської поезії «Гімн очеретяних хлопчиків». Лауреат конкурсу «Драма.UA-2012» із п’єсою «Дерева спізнюються на автобус», що досліджує тему кон’юнктури навколо трагедії Голодомору. У 2015 році взяв участь у фестивалі «Тиждень актуальної п’єси» із напівдокументальним твором «Уроборос у Східному експресі», присвяченим найрезонанснішим проявам гомофобії в Україні.
____________
Партнер заходу – Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека

Зустріч відбудеться 31 травня о 16:00 в обласній бібліотеці за адресою: пр. Соборний, 142 (1-й поверх, лекційна зала).