+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

Презентація документального фільму Павла Пашка “Зброя масового ураження”
Стрічка виробництва Громадського ТБ Запоріжжя та DiggerFilm про журналістику Донецька та Луганська періоду Революції Гідності та початку збройного конфлікту на сході України.

Основне питання, яке автор порушує у фільмі – чи могли представники мас-медіа тоді, у 2014 році вплинути на хід подій, чи усвідомлювали при подачі матеріалів свою відповідальність перед аудиторією, чи могли запобігти збройному захопленню своїх міст, і, зрештою, чи відчувають свою провину за те, що нині триває війна.

У стрічці – погляд працівників мас-медіа, які у цей період висвітлювали події на Донбасі, своєрідний аналіз ситуації на відстані трьох років від початку війни.
Режисер також зібрав думки провідних фахівців із журналістикознавства щодо Донецького та Луганського медіапростору періоду 2014 року.

“Зброя масового ураження” порушує і тему міфологізації Донбасу як регіону, що годує усю країну. На думку експертів, ці процеси, розпочалися задовго до збройного захоплення і були втілені не без допомоги журналістів.

Документальна стрічка містить цілий масив ексклюзивних відеоматеріалів з архіву Луганської обласної державної телерадіокомпанії, які були відзняті у ключових локаціях періоду Революції Гідності. Думки і коментарі учасників мітингів антимайдану, ідеологів Партії регіонів являють собою унікальні історичні свідчення на підтвердження експертної думки про ефективне і довготривале впровадження міфів у свідомість населення Донеччини та Луганщини.

Яку роль у цих процесах відігравали журналісти режисер фільму Павло Пашко і намагається з’ясувати у своїй стрічці.

"Зброя масового ураження", – тізер

Цієї середи, 17 квітня о 19-00 в АРТ-Простір Громадське ТБ Запоріжжя та Digger Filmi покажуть новий фільм Pavel Pashko "Зброя масового ураження". Це стрічка про журналістів і журналістику Донбасу періоду початку війни в Україні. Чи могли мас-медіа тоді вплинути на хід подій, чи усвідомлювали при подачі матеріалів свою відповідальність перед аудиторією, чи могли запобігти збройному захопленню своїх міст, і, зрештою, чи відчувають журналісти свою провину за те, що нині триває війна.Велика дяка всім героям фільму, а також Игорь Гармаш (Igor Garmash) та Сергио Андрух (Sergio Andruh)за можливість показати цей фільм запоріжцям.Ось посилання на подію – https://www.facebook.com/events/717748831738490/ ,а поки тізер.

Опубліковано Громадське ТБ Запоріжжя 15 травня 2017 р.