+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

ГО “Центр мистецтв АРТ-ПРОСТІР і ЗАПОРІЗЬКА КНИЖКОВА ТОЛОКАзапрошують запоріжців і гостей міста на зустріч із сучасним українським письменником і журналістом Олегом Шинкаренком (Олег Шинкаренко).

Про його парадоксальний роман «Кагарлик» пишуть відомі іноземні видання – “The Guardian”, “The Economist”, “The Wire” та “Index of Censorship”. Роман “Перші українські роботи” – це низка сатиричних скетчів у стилі групи Monty Python та Станіслава Лема.
Обидватвори були номіновані на Національну премію України ім. Т.Г. Шевченка.
Роман-памфлет “Череп” присвячений дослідженню причин російської агресії проти України.
Збірка оповідань “Як зникнути повністю” отримала премію видавництва “Смолоскип”.
На думку критиків, проза Шинкаренка – це «літературний Кубик Рубика», вона «претендує на цілковиту оригінальність» та має «насичену, густу, мов борщ, мову». «Найпослідовніший абсурдист в сучасній українській літературі» створює легендарний подкаст «Філософський Барабан» для Громадського Радіо, в якому встигли взяти участь багато наших та закордонних інтелектуалів.
Олег Шинкаренко пише статті й літературну критику для багатьох українських видань, а також для The Daily Beast (Нью-Йорк), Institute for War & Peace Reporting (Лондон) та Future Challenges (Гамбург).
____________
Партнер заходу – Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека.

Зустріч відбудеться 24 травня о 19:00 у приміщенні бібліотеки за адресою: просп. Соборний, 142 (1-й поверх, лекційна зала).