+380 67 618 2520
  • Google
  • RSS
  • Google
  • RSS

30 квітня в рамках KYIV ART FORT 2017. Культурно-соціальний проект Центр Мистецтв “Арт-Простір” відкриває проект “Траєкторія” – це дванадцять робіт, створених в резиденції «КалендАрт», в Криму, Байдарській долині 28 травня – 10 червня 2012 року. Це втілення запрошеними митцями у синергічних, співмірних, динамічно розташованих площинах художніх образів, породжених темою і місцем створення об’єктів.

Обрана тема несе концентроване й образне відтворення художниками орбіти проходження пережитого, обраного або уявленого шляху. Це може бути щоденник певного відрізку власного життя, історія любові, народження, душевного одкровення або просто жарт. Створюючи свої об’єкти, митці звернулись до одвічних цінностей живопису: багатства кольору, виразної пластики матеріалів, розмаїття фактур, глибоких образів, вишуканих композицій. В результаті виникла цілісна колекція, що складається з дванадцяти художніх інтерактивних живописних об’єктів, пов’язаних з космосом як власної душі авторів, так і всесвіту. Кожен із представлених живописних об’єктів складається з еліпса 90х140, вписаного у квадрат 150х150 і кола діаметром 87 сантиметрів. Еліпс може обертатися довкола власного осердя, створюючи додаткові смисли і значення представленої композиції. А коло розташовується на певній відстані перед квадратом з еліпсом. Воно розписане з обох боків і може як обертатися довкола себе, так і розгойдуватися в різні боки.

Автори композицій – Олена Бабенцова, Володимир Бовкун, Володимир Богуславський, Ганна Гідора, Ігор Гусєв, Євген Добровинський, Олександр Друганов, Олександр Животков, Микола Журавель, Ігор Ступаченко, Дарина Тищенко-Журавель, Ната Трандафір.

Директор резиденції – Ігор Гармаш.
Куратор – Олеся Авраменко.

Виставку можна буде подивитись в Історико-архітектурній пам’ятці-музею «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24А)

 

KYIV ART FORT 2017. ПЛЕНЕР СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА
МИСТЕЦТВО МІЖ МИРОМ ТА ВІЙНОЮ
З 30 квітня по 14 травня за підтримки Київської міської державної адміністрації в Києві на території Національного історико-архітектурного музею “Київська Фортеця” відбудеться культурно-соціальний проект “KYIV ART FORT 2017. Пленер сучасного мистецтва”. Протягом 15 днів просто неба, на території 1,3 га буде презентовано масштабну експозицію з художніх проектів провідних українських митців. На відвідувачів чекає насичена програма, цікава і дорослим, і дітям: виставки, презентації, екскурсії, майстер-класи, творчі зустрічі.

Все, що відбуватиметься в Київський Фортеці протягом цих днів, присвячено актуальній темі – Мистецтво між миром та війною.
Проект несе багато сенсів. Головна його задача – синхронізувати реальність та світосприйняття сучасного українця засобами візуального мистецтва, розставити правильні акценти, проаналізувати глобальні зміни у системі цінностей соціуму, проговорити важливі питання: що таке мир, що таке війна, що таке нове суспільство та його герої. Організатори проекту: cultprostir.ua, Initia Events, Zenko Foundation.

30 квітня о 15:00 відбудеться офіційне відкриття KYIV ART FORT 2017. Відвідувачі зможуть не тільки побачити живопис, скульптуру, інсталяції, але й познайомитися з їх авторами. Виступатимуть організатори та учасники проекту, розпочне свою роботу виставка проекту “Ukraine. The Best” та виставка робіт фіналістів конкурсу на здобуття Премії Анатолія Криволапа. В день відкриття також заплановано прес-тур для ЗМІ, який почнеться о 17:30.