Книголісся на Фестивалі Сім’ї

Бакуменко«Книголісся» — це чарівний простір, де стають живими улюблені дитячі книжки. Наша найближча зустріч відбудеться 5 червня в ЦПКіВ «Дубовий Гай» з 11 до 16 години. На вас чекають зустрічи з письменниками й ілюстраторами, читацький марафон, музичні перфоманси, буккросинг дитячих книжок, презентації книжок, літературні ігри і конкурси з призами. Вхід вільний. Запрошуємо в казку)
Проект Запорізької Книжкової Толоки реалізується в межах Запорізького фестивалю Сім’ї.

5 червня о півдні в «Книголіссі» на Фестиваль сім’ї відбудеться зустріч з харківським письменником Валентином Бердтом. Автор книг “Марципан Пломібрович”, “Мій друг Юрко Циркуль та інші” привезе запорізьким читачам новинку — книгу «Все починається в 13», що вийшла у Видавництво Старого Лева.
Ця книжка стане чудовим доповненням бібліотеки тінейджера. Адже події у ній розгортаються на початку літа, а захопливий сюжет доводить – справді, найбільші пригоди у житті починаються, як тільки тобі виповниться тринадцять.
Герої Валентина Бердта – школярі, яких відправили на літні канікули не у дитячий табір і не у гірський похід, а у … село. Здавалося, от де страшенна нудьга! Натомість вони потрапляють у справжні пригоди і навіть містичні явища. Чи подолають друзі небезеку і чим завершаться неймовірні літні канінули, розповість гостям «Книголісся» Валентин Бердт.

 

На сцене «Книголесья» оживают сказки! Маленькая Разбойница и Мери Поппинс прибудут из Запорожской областной библиотеки для юношества в «Книголесье» для того, чтобы помочь ребятам разобраться, зачем им нужны книги.
Сказочные персонажи устроят интерактивное театрализованное ревю «Книжный переполох» вместе с юными актёрами школьного театра «Виват» СОШ№ 37 и талантливыми учащимися театрального отделения школы искусств №1. Викторины на знание сказок, игры, мини-постановки, инсценировки поэтических произведений — все это на открытии сцены «Книголесья» на Фестиваль сім’ї.

 

Что делать, если дети остались дома одни, а ни компьютер, ни телевизор не работают? Мальчишки и девчонки из Студия театра и кино «Ромео и Джульетта» покажут вам, что можно придумать, используя только фантазию и воображение. Включайтесь в игру с юными актерами в 15:30 в «Книголесье»! Это будет незабываемо, как и все остальные выступления талантливых студийцев…

 

Блеснуть своими познаниями в области сказочных персонажей, получить приз да еще и повеселиться с самой доброй и заводной Бабой Ягой (в обычной жизни заведующей младшим отделом областной детской библиотеки «Юный читатель» Людмила Дунай) — такие чудеса возможны только на «Книголесье»! Присоединяйтесь к интерактивной программе для маленьких читателей и их родителей!

 

На сцену июньского «Книголесья» выйдет замечательный гость из Одессы! В 12:30 начнется мастер-класс украинского поэта — песенника Сергей Бакуменко для детей и взрослых под названием «Учимся писать стихи и рассказы о доброте». Участники смогут не просто почувствовать себя поэтами, но и по-настоящему стать ими.

 

Одним з гостей «Книголісся» стане Казкар Запорозький Санько Сито. Дорослим він відомий як письменник Олександр Виженко, створивший чимало творів, що прославляють наш край. Ну а дітям — як невгамовний придумщик захопливих казок і чудовий оповідач. Не пропустіть нові казки від Санька Сита!

 

В червневому «Книголіссі», як завжди в казковій країні, буде багато книжок. Тут можна буде купити будь-яку новинку наших друзів і партнерів Видавництво Старого Лева. Книжки за мінімальною ціною видавництва продаватиме Книжный супермаркет «Папирус» в Запорожье. А ще в «Книголіссі» можна буде обмінятися книжками з іншими читачами, або знайти улюблену в буккросинг-валізі, поклавши туди вже прочитану. Долучайтеся до кола читачів в «Книголіссі».